The Trial – Procesul (1993)

The Trial – Procesul (1993)

The Trial – Procesul este un film dramă – thriller 1993 scris de Franz Kafka , Harold Pinter in regia lui David Hugh Jones cu Kyle MacLachlan, Anthony Hopkins, Jason Robards.Joseph K.(Kyle MacLachlan) se trezeste intr-o dimineată, in camera sa, cu doi barbati necunoscuti, care il anunta ca e arestat. Eroului nu i se spune de ce e acuzat, nici nu e privat de libertate, dar, in ciuda acestui arest, el afla ca procesul lui va avea, totusi, loc. Firul evenimentelor si naratiunea se inscriu intr-o notă a absurdului asemanatoare cu ceea ce se intampla in viata de zi cu zi a unui om obisnuit care, din cine stie ce motiv obscur si insignifiant, ajunge sa fie barfit si pus la zid de societate… nimeni nu-l cunoaste cu adevarat, nimeni nu-i ofera posibilitatea sa se apere, nimeni nu argumenteaza macar intr-un mod rational de ce anume este acuzat… Este acuzat, iar in final condamnat fara ca nimeni sa poata interveni. Este prezentat intr-un mod cat mai simplu si logic strivirea personalității în societate. Se arată destinul fără perspectivă al omului într-o viziune halucinantă, grotescă, impregnată de anxietate. Filmul exprimă fie sentimentul tragic, împins la paroxism, al individului expus presiunii destructive al unui monstruos aparat birocratic, fie imposibilitatea acestuia de a descifra sensul existenței sale civice in timpul asa-zisului proces, fie, in final, dezintegrarea relațiilor interumane. Impresia de coșmar și tensiunea dramatică, specifice scrierilor lui Kafka, sunt sugerate prin suprapunerea logicului cu absurdul, într-o formă parabolică și obsesivă.

S-ar putea să-ti placă si filmele online gratis de mai jos

Lasa un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderare. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, sau limbaj licenţios.

Filme online hd gratis subtitrate in limba română
Filme online hd gratis | Stai conectat cu prietenii tăi de pe site si comentează filmele online subtitrate in limba română vazute si trimite-le celor dragi
X