Girl with a Pearl Earring (2003)

Girl with a Pearl Earring (2003)

Girl with a Pearl Earring (Fata cu cercel de perla) este un film dramatic-romantic si biografic 2003 regizat de Peter Webber.Bazat pe romanul cu același nume de Tracy Chevalier. Delft, Olanda, 1665. Dupa ce tatal sau, un pictor de tigle, este orbit de o explozie, Griet, in varsta de numai 17 ani, trebuie sa munceasca pentru a-si intretine familia. Se angajeaza ca servitoare in casa lui Johannes Vermeer, treptat atragandu-i atentia stapanului sau. Desi aflati in lumi diferite ca educatie si status social, Vermeer observa intuitia lui Griet in ceea ce priveste culorile si lumina si o va atrage incet catre misterioasa lume a picturii.
Vermeer este un perfectionist, luandu—i adeseori luni intregi pentru a termina un tablou, Vicleana sa soacra, Maria Thins, incearca din rasputeri sa mentina stiulul de viata opulent al familiei, pe seama banilor de pe picturile sale. Observand inspiratia pe care Griet i-o insufla, Maria ia decizia periculoasa de a incuraja relatia dintre cei doi. Aruncata intr-o casa catolica, stapanita de Catharina, sotia labila a pictorului, si inconjurata de o ceata de copii curiosi, Griet este singura si neprotejata.
Maleficul van Ruijven, protectorul financiar al pictorului, observand intimitatea dintre cei doi, comanda un tablou in care sa fie zugravita Griet. Doar ea. Rezultatul va fi una dintre cele mai mari opere de arta realizate vreodata, insa cu ce pret?

S-ar putea să-ti placă si filmele online gratis de mai jos
  1. Lucian a comentat pe data | 16 September 2017 ora 16:50

    Interesant, merita vazut fara discutie; istoria romantata a unei celebre opere de arta , opera a celebrului pictor olandez J. Vermeer. O interpretare reusita din partea actorilor Colin Firth si Scarlet Johansson.

Lasa un comentariu