Anonyma – Eine Frau in Berlin (2008)

Anonyma – Eine Frau in Berlin (2008)

Anonyma – Eine Frau in Berlin ( O femeie in Berlin ) este un film german de drama -istoric si razboi 2008 regizat de Max Färberböck.Inspirat dintr-o intamplare reala si povestit in cartea cu acelasi nume, scrisa de o autoarea Marta Hillers. Autoarea povesteste in acest film cum a fost victima abuzurilor armatei rosii, dupa ce orasul Berlin a fost ocupat de catre sovietici, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Filmul explica multe din ororile prin care au fost nevoiti sa treaca supravietuitorii germani dupa ocupatia rusa.

S-ar putea să-ti placă si filmele online gratis de mai jos
 1. Anemona a comentat pe data | 10 June 2015 ora 22:05

  Superb film!!!

 2. cristi a comentat pe data | 24 August 2015 ora 15:08

  exceptional!

 3. Sivuca a comentat pe data | 30 March 2016 ora 20:38

  Un film plin de orori produse de razboi, dar germanii au avut numai partial parte de ce au suferit rusii si altii.. Din pacate nimeni nu a invatat nimic si sa ne fereasca cel de sus sa mai fie odata un razboi ca atunci vine finalul lumii.
  UN FILM FOARTE BUN si multumiri administratorului!

 4. marin a comentat pe data | 16 April 2016 ora 00:25

  am crezut ca este o poveste de razboi,dar m-am inselat in final – este o poveste adevarata – si se adevereste proverbul daca ridici sabia , de sabie mori !! rusii pe unde au trecut prapad au facut ( davai ceas , davai palton ).
  un film de EXCEPTIE !

 5. Sepe a comentat pe data | 11 May 2016 ora 17:02

  Un film de la care putem invata razboiul si atrocitatile lui. Un film care nu tine parte nimenui atat rusii care nu voiau un razboi au ajuns la Berlin fara voia lor.

 6. Iny a comentat pe data | 18 September 2016 ora 15:33

  E prea romantata povestea pentru dramele traite in acele zile de ocupatie! Filmul surprinde intr-o forma prea banala si in neconcordanta cu adevarul ororile de la sfarsitul razboiului cand, peste 2 milioane de femei germane, de la fetite pana la femei inaintate in varsta, au fost violate, ucise, mutilate de catre soldatii rusi.

  Filmul putea sa prezinte adevarul asa cum a fost el, dramatic, cu scene ingrozitoare, pline de brutalitate, cruzime, durere, lacrimi! Pentru ca ce s-a intamplat in Berlin, a fost monstrous, MONSTRUOS! La fel cum a fost si la Nanking in 1937 (Violul din Nanking) sau in multe alte situatii asemanatoare!

  In razboaie cad victime oameni nevinovati, iar violurile si omorurile savarsite de soldatii cotropitori, oricare ar fi ei, ar trebui redate cat mai aproape de adevar PENTRU CA NICIODATA SA NU SE MAI REPETE ACESTE CLIPE DE DEZONOARE SI DEZUMANIZARE CARE DESCALIFICA RASA UMANA!!!

  Daca as fi fost barbat si daca as fi fost soldat, nimic pe lumea asta nu m-ar fi facut facut sa-mi pierd farama de luciditate si de moralitate si sa violez vreo femeie, mai ales una fara aparare si fara forta in fata mea! Cel mai degradant lucru pe care il poate face un barbat este sa abuzeze o femeie!

  Nici un context, nici o situatie, nici macar un razboi nu trebuie sa stearga din sufletul unui om adevarat ONOAREA SI DEMNITATEA DE BARBAT, mai scumpe si mai valoroase decat toata averea de pe lume!!

 7. george a comentat pe data | 27 September 2016 ora 15:45

  Un film superb ce reflecta realitatea cruda a razboiului…indiferent de ce parte protagonistii s-ar afla…Atunci tot raul si binele din oameni ies la iveala.
  FELICITARI CELOR DE PE SITE PENTRU MUNCA DEPUSA!
  SA INVATAM SA RESPECTAM MUNCA ALTORA !

 8. atena a comentat pe data | 15 November 2016 ora 23:54

  Foarte bun si realist.Multumesc pentru munca depusa

 9. luci a comentat pe data | 19 February 2017 ora 01:13

  aici se arata ororile facute de rusi.dar nu cred ca rusi au facut mai rau ca nemti.cu toate ca femeile germane nu meritau un asa tratament dar soldati nemti meritau din plin omorati prin chinuri groaznice la ce au putut sa faca.toti zic ca hitler dar hitler nu era prin toate lagarele sa vada ce se intampla si cat de chinuiti erau evrei inainte de moarte

 10. Dorel a comentat pe data | 14 April 2017 ora 15:31

  Totusi, nu reda in totalitate crimele si abuzurile soldatilor rusi. E pre bland, prea cu manusi.

 11. Maia a comentat pe data | 20 June 2017 ora 00:49

  Fata de ce s-a intamplat in lagarele naziste….violurile rusilor au fost ,,parfum”( nu ca i-as simpatiza pe rusi). Pe scurt: semeni vant, culegi furtuna! Concluzie: oamenii sunt foarte dobitoci. In caz contrar, n- ar mai fi existat razboaie.

Lasa un comentariu